Så här sommartid är det ju trevligt att kunna använda grillen så mycket som möjligt. Då kan man passa på att grilla efterrätten också. Här ett recept på en härlig bärpaj utan vetemjöl.
Grillad bärpaj
500 g blandade (frysta) bär, tex jordgubbar, blåbär , hallon
1 msk maizena
1 ½ msk florsocker
Smuldeg:
1 ½ dl havremjöl
1 ½ dl havregryn
¾ dl socker
¾ dl krossad mandel
150 g smör
Lägg bären i bottnen på en pajform av aluminium (28 cm i diameter) som är lämplig för grillning. Sikta maizena och florsocker över bären.
Blanda havremjöl, havregryn, socker och krossad mandel i en bunke. Nyp in smöret till en smulig deg. Fördela degen över bären. Grilla pajen på grillen (under lock) 10-20 minuter. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller löst vispad grädde smaksatt med vaniljpulver.