Fira World Chocolate Day med lyxig chokladkaka

Idag är det World Chocolate Day. Det måste ju absolut firas 🙂 Här kommer ett recept på en snabbgjord härligt chokladig kaka. Vill man göra det extra somrigt serverar man med jordgubbar.

Lyxchokladkaka1

Lyxchokladkaka

250 g smör

250 g mörk choklad (70%)

¾ dl kallt kaffe

4 ägg

2 dl muscovadosocker

Smält smör. Tillsätt hackad choklad i det smälta smöret och rör om tills chokladen smält helt. Blanda i kaffet. Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt. Blanda sen ner chokladblandningen under omrörning i äggsmeten. Rör försiktigt om så att allt blandas. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund kakform med löstagbarbotten (cirka 23 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda kakan i 175 grader på näst nedersta falsen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna. Ställ den sedan i kylskåp minst några timmar eller över natten så att den får stå till sig ordentligt. Servera med vispad grädde eller glass och dina favoritbär.

Lyxchokladkaka

Leave a Reply